چاپ دیجیتال محترم است! (لطفا چاپخانه‌های افست نخوانند!)

صفحه اصلی » آموزش, دسته‌بندی نشده » چاپ دیجیتال محترم است! (لطفا چاپخانه‌های افست نخوانند!)

چاپ دیجیتال از همان سال‌های اول، توانست در مقابل چاپ افست قد علم کند؛ چون هزینه خرید دستگاه‌های چاپ دیجیتال پائین بود و راه اندازیشان آسان. امکان چاپ در تیراژ کم و سرعت بالا هم وجود داشت که بازار تشنه آن بود.رفته رفته با استقبال شرکت ها،‌ انواع مدل های دستگاه چاپ دیجیتال روانه بازار شد که امروز شاهد تنوع گسترده ای از آنها هستیم. پیوند این دستگاه ها با سیستم های چاپ آنلاین بازارهای میلیاردی در سطح دنیا پدید آورده است که امواج آن این روزها به ایران هم رسیده است.چاپ دیجیتال به دو نوع «جوهر افشان» و «لیزری» تقسیم می‌شود. در چاپگرهای جوهر افشان از جوهر مایع به عنوان ماده رنگی استفاده می شود و در چاپگرهای لیزری از تونر جامد. تفاوت این دو نوع چاپگر را می توان در موارد زیر خلاصه کرد: در پرینترهای جوهر افشان برای تثبیت جوهر روی کاغذ، بر روی آن فشار وارد می شود اما در پرینتر های لیزری از پرتوهای لیزر برای نشاندن تونر بر روی کاغذ استفاده می شود.
کیفیت تصاویر درچاپ جوهر افشان بالا است
بسته به اندازه ذرات تونر، چاپگرهای لیزری کیفیت های مختلفی دارند،‌ هرچه اندازه ذرات کوچکتر باشد، کیفیت بیشتر است.
سرعت چاپ لیزری از جوهرافشان بیشتر است.
جوهر نسبت به تونر ارزان تر است.

اگر بگوییم که هیچ چیز جای چاپ افست را نمیگیرد بیراه نگفته ایم. اما چاپ افست برای اینکه با کیفیت دربیاید عوامل متعددی باید خوب باشند. فیلم و کلیشه و زینک، سالم بودن ماشین چاپ، روی هم خوردن دقیق رنگ ها، دقت اپراتور، دمای محیط و رطوبت کاغذ، قلق گیری دقیق، شستشوی کامل ماشین، مرکب استاندارد،‌ زبان مشترک بین طراحی، لیتوگرافی و چاپخانه و … . بیخود نیست که وقتی یک چاپچی کارکشته، کاری نفیس و حرفه ای چاپ میکند یک نمونه از آن را در اتاق خود نگه میدارد تا به دیگران پز بدهد. کار هرکسی نیست که کار چاپی افست را خوب از آب دربیاورد.

اما در چاپ دیجیتال چون زینک و پلیت حذف می شوند، پیچیدگی ها تا حد زیادی برطرف شده است.

کاهش عوامل انسانی، توان رو به افزایش کیفیت و سرعت دستگاههای چاپ دیجیتال، پایین آمدن هزینه تمام شده هر برگ چاپی به این معناست که چاپ دیجیتال همین روزهاست که چاپ افست را جا بگذارد.

دسته بندی خدمات چاپ دیجیتال:

چاپ دیجیتال طیف وسیعی را در بر می‌گیرد. از چاپ فضای خارجی و چاپ فضای داخلی گرفته تا چاپ روی پارچه، سابلیمیشن و حکاکی روی فلزات و چوب. در ادامه به دسته بندی و توضیح مختصر هر یک از حوزه های چاپ دیجیتال می پردازیم:
چاپ فضای بیرونی- اوت دور (outdoor) (بنر،‌ فلکسی و وینیل، استیکر، مش و …)

چاپ بنر و فلکسی | چاپ دیجیتال بنر | چاپ بنر تبلیغاتی

تبلیغات محیطی مانند بیلبوردها، استندهای تبلیغاتی و بنرها پای ثابت هر گونه برنامه تبلیغاتی هستند. مواد مصرفی و مرکب در این نوع چاپ به گونه ای باید باشد که در مقابل نور خورشید،‌ رطوبت و عوامل خارجی مقاوم و مستحکم باشد. ممکن است این گونه چاپ برای نصب روی اتوبوس، ماشین های پخش، شیشه مغازه ها و یخچال های فروشگاهی بر روی وینیل، استیکر و یا مش انجام شود که در این صورت باید توسط دستگاه های کاتر پلاتر متناسب با محل نصب، برش داده شوند.حداکثر عرض قابل چاپ برای این نوع چاپ ۵ متر و طول آن نامحدود است.

چاپ دیجیتال بر روی «بنر»

بدون شک مهمترین مدیا درگروه چاپ فضای خارجی، بنر است. بسیاری از تبلیغاتی که در سطح شهر میبینیم از تابلوهای کوچک و بزرگ گرفته تا بیلبوردها و حتی پیام های ترحیم و خیرمقدم همه از جنس بنر هستند. این متریال و جوهر چاپیش جوری ساخته شده است که بتواند در مقابل نور خورشید و رطوبت و سایر عوامل محیطی دوام بیاورد.

چاپ دیجیتال فلکس:

تفاوت فلکس با بنر در نوع الیاف به کار رفته در آن است، به گونه ای که نور را بهتر از خود عبور می دهد و درخشندگی ویژه ای دارد. همین ویژگی باعث شده است که بخصوص در فضاهای کم نور و تاریک، تابلوی فلکسی جلوه ی بصری خوبی ایجاد کند.

تابلوهای فلکسی در سردرب فروشگاه ها، شرکت ها و در تبلیغات محیطی از جمله بیلبوردها استفاده فراوانی دارد.

توصیه می شود در مواقعی که نور بر روی خود تابلو تابیده می شود از بنر استفاده شود، نه فلکس. چون در این حالت فلکس چرکین به نظر می آید.

چاپ دیجیتال وینیل (استیکر):

وینیل یا استیکر که نوعی کاغذ پشت چسب دار از جنس pvc است، به دلیل مقاومت بالا در تبلیغات روی بدنه اتوبوس ها و یا ایستگاه های اتوبوس و مواردی شبیه به آن استفاده می شود. راحتی در نصب بخصوص بر روی شیشه،‌ کاربردهای فراوانی برای این محصول ایجاد کرده است.

چسب موقت، کاترپلاتر، براق، چسب دائمی، شیشه‌ای مات و شیری مات انواع وینیل هستند که برای افزایش مقاومتشان در برابر سایش و خش میتوان آنها را پس از چاپ لمینت کرد.

وینیل هم در فضای تبلیغاتی کاربرد دارد و هم در فضای تزئیناتی. در تبلیغات برای استفاده در تابلوها، دیوارها، سطوح شیشه ای در نمایشگاه ها و فروشگاه ها و … استفاده می شود. در فضای تزئیناتی هم در دکوراسیون داخلی و تزئینات اتاق خواب و آشپزخانه و … بکار می رود.

چاپ دیجیتال سولیت:

وقتی صحبت از کیفیت می شود باید به سراغ سولیت رفت. سولیت شبیه وینیل است اما متریال آن طوری است که با کیفتی نزدیک به عکس می توان بر روی آن چاپ کرد.

چاپ دیجیتال مش:

همچون وینیل و سولیت،‌ مش هم نوعی کاغذ پشت چسب دار است و همانطور که از اسمش بر می آید؛ مثل مش حالت شبکه ای دارد و دارای سوراخ های ریز است. برای تبلیغات روی شیشه فروشگاه ها از این نوع متریال استقبال زیادی می شود چون جلوه ای شیک و مدرن به فضا می دهد. ویژگی اصلی مش امکان عبور نور و دیدن فضای پشت آن است، ضمن اینکه ‏کیفیت چاپی خوبی دارد.

مش در دو نوع معمولی و چسب دار تولید می شود. نوع معمولی و بدون چسب آن برای دکورها و استندهای نمایشگاهی و یا ‏پارتیشن بندی فضاهای مختلف (به همراه طرح و تصویر دلخواه بر روی آن) مناسب است. صفحات مش در ‏عرض های متنوع موجود است.‏
چاپ دیجیتال په په

پلی پروپیلن‎(Polypropylene) ‎‏ که به اختصار پ. پ ‏‎(pp) ‎‏ نیز گفته می شود، این روزها به متریالی محبوب تبدیل شده که چاپ دیجیتال بر روی آن با کیفیت خیلی خوب انجام می شود.

این متریال که سطح آن کوتینگ شده است، در تبلیغات گرافیکی،‌ چاپ تصاویر و نقاشی سطح قابل قبولی از کیفیت را بدست میدهد؛ کیفتی بالاتر از کاغذ کوتد و البته کمتر از کاغذ فوتوگلاسه.

نوع چسبدار این متریال نیز کاربرد فروانی دارد و عموما بر روی فوم بردها، برچسب های قیمت، پوشه ها و …استفاده می شود.

در هنگام تهیه دستگاه چاپ بنر باید به نکات زیر توجه شود:

سرعت چاپ
کیفیت چاپ
لوازم یدکی دستگاه به مقدار زیاد در بازار به صورت فراوان موجود باشد و همچنین تعداد زیادی مکانیک و تکنسین برای آن دستگاه در دسترس باشد. تنها در صورتی این شرایط بوجود می‌آید که از آن دستگاه حداقل به تعداد 1000 عدد فروخته شده باشد.
درمصرف برق و رنگ بهینه عمل کند
به هیتر خشک کن مجهز باشد
کارکردن با نرم افزار ماشین آسان باشد
پارکینگ هد داشته باشد
هیتر عقب داشته باشد تا چروک ها را از بین ببرد
در سرعت های بالا لرزش نداشته باشد
عیب یاب اتوماتیک داشته باشد تا در صورت بروز مشکل آلارم بدهد
به سنسور رول باز کن مجهز باشد
کلیدهای اضطراری داشته باشد تا در صورت لزوم بتوان چاپ را متوقف کرد.
قابلیت چاپ روی متریال های مختلف از جمله بنر، فلکس، مش، وینیل، استیکر و سولیت را داشته باشد.

مکان قرارگیری دستگاه چاپ بنر

دستگاه های چاپ بنر اغلب بزرگ هستند و برای نصب و راه اندازی آن باید فضای کافی داشته باشید. ضمن اینکه بهتر است دستگاه پس از نصب جابجا نشود، بنابراین اگر مکان شما موقتی است جای نگرانی وجود دارد.

چاپ دیجیتال فضای داخلی (IN DOOR) (پلات،‌ شاسی،‌ فوم برد…)

چاپ پلات | چاپ دیجیتال پلات

چاپ فضای داخلی منظور چاپ پوسترها، استندهای تبلیغاتی، کارهای هنری و … است که در فضای داخلی استفاده می شود. تنوع زیاد و کیفیت بالا از شاخصه های اصلی این نوع چاپ است. چاپ پوستر، چاپ کوتد،‌ چاپ سازه های نمایشگاهی مثل استند، چاپ فتوگلاسه، چاپ بوم، چاپ پی وی سی، چاپ پاپ آپ، رول آپ و کانتر از جمله محصولات چاپی هستند که در این دسته بندی قرار میگیرند.

چاپ پلات با جوهر پایه آب (WSTWR BASE) و بر روی کاغذ انجام می شود. این نوع چاپ در برابر آب و عوامل طبیعی مقاومت کمی دارد و مناسب فضای داخلی است. برای افزایش مقاومت پلات با استفاده از دستگاه لمینیتور لایه ای روی آن کشیده می شود که در مقابل پارگی،‌ رطوبت و … از آن محافظت میکند.

چاپ پلات 5 بار از چاپ بنر با کیفیت تر است و در فواصل نزدیک برتری ویژه ای به لحاظ جلوه های بصری ایجاد میکند.

در چاپ پلات امکان چاپ تا عرض ۱۰۶ سانتی متر و در دستگاههای بزرگ تا عرض ۱۵۰سانتی متر وجود دارد.

چاپ دیجیتال کاغذ کوتد

کاغذ کوتد ‏‎(Coated)‎‏ کاغذی شبیه شومیز است که سطح آن توسط ماده ای پوشیده شده تا برای چاپ چوهرهای پایه آب مناسب باشد. جذب رنگ در این نوع کاغذها بالاست و بهمین خاطر برای چاپ طرح های رنگی و تصاویر، بسیار مناسب است. کاغذ کوتد جایگاه ویژه ای در گروه چاپ فضای داخلی (ایندور) دارد و به صورت پشت چسب دار هم تولید می شود.

کاغذ کوتد، در وزن‌های80، 100، ۱۲۰ ، ۱4۰، 160 ، 170 و ۱۸۰ موجود است و به دو دسته ‏سبک و سنگین تقسیم می شود؛ تا وزن 140 گرم کاغذ کوتد سبک و بالای 140 گرم کاغذ کوتد ‏سنگین محسوب می شود.‏

از کوتد سنگین بدلیل مقاومت و ماندگاری نسبتا بالا در چاپ علائم و پوسترها استفاده می شود؛ از کوتد سبک هم در دفاتر معماری، خروجی های چاپ دانشجویی، چاپ تبلیغاتی روزمره استفاده میشود؛ کیفیت بالایی دارد اما دوام آن کم است.


بک لایت

بک لایت (backlit) نیز یکی از مدیاهای پر کاربرد در فضای داخلی است. بک لایت ها همان تابلوهایی هستند که در محفظه پشت آنها چراغ روشن میشود. چراغهایی مثل مهتابی، لامپ ال ای دی، لامپ کم مصرف و امثال آن. جنس متریال بک لایت، فیلم های کوتینگ شده است که نور را میتواند از خود عبور دهد و هم در پرینترهای لیزری و هم پرینترهای جوهرافشان قابل استفاده است.
تابلوهای بک لایت در رستوران ها و فست فودها، غرفه های نمایشگاهی، مطب پزشکان،‌ مکان های پرتردد و مراکز خرید کاربرد گسترده ای دارد.

لیبل ترانسپرنت

برچسب شیشه ای یا همان لیبل ترنسپرنت، برچسبی مقاوم و شفاف است که پس از چاپ و نصب دو طرف آن دیده می شود. این محصول در دو نوع چسب دار و طلق دو رو عرضه می شود.

کاربرد لیبل ترانسپرنت در تبلیغات فضاهای نمایشگاهی و فروشگاه ها و همچنین شیشه و پنجره سازی است و برای چسباندن علائم و طرح ها روی سطوح شیشه ای کابرد دارد.

کاغذ فتوگلاسه

کاغذ فوتوگلاسه کاغذی نرم و درخشنده است که پوشش ژلاتینی روی آن سطحش را صاف و صیقلی کرده است. کیفیت چاپ بر روی این کاغذ مرغوب بسیار بالاست و علت آن ترکیب جوهر چاپ با پوشش ژلاتینی آن است.

تابلوهای نقاشی نفیس، پوسترهای تبلیغاتی لوکس، طراحی دکوراسیون داخلی لاکچری و بویژه عکسهای خیلی با کیفیت بر روی این کاغذ چاپ می شوند که بسیار چشم نواز خواهد بود.

بدلیل سطح صیقلی و یکدست این نوع کاغذ، جوهر به صورت یکنواخت جذب می شود که دقت و وضوح رنگی بالایی را بدست میدهد.

کاغذ فوتوگلاسه در عرض های 90، 106، 127و 152 سانتی متر و گرماژهای 150، 180و 210 ‏گرم عرضه می شود‎.‎‏ ‏

لمینیت

به عمل چسباندن لایه ای نازک و شفاف پلاستیکی بر روی یک کار چاپی لمینت کردن می گویند. در اثر لمینت، دوام و مقاومت یک محصول چاپی در برابر رطوبت، پارگی، چروکیدگی و آسیب های محیطی، افزایش خواهد یافت. همچنین کنتراست و وضوح رنگ ها شدت می یابد.

انواع لمینت

لمینت به دو نوع سرد و گرم دسته بندی می شود. لمینت سرد، نازکتر و ظریفتر است و البته گران تر. اما لمینت گرم به دو صورت مات و براق انجام میشود که معمولا در کارهای بزرگ مثل پلات استفاده می شود. از لمینت سرد بیشتر برای ایجاد جلوه های هنری استفاده می شود بخصوص کارهایی که در مقابل حرارت حساس هستند. لمینت سرد را میتوان معادل سلفون کشی دانست.

در پلات لمینت گرم، بر روی سطح کاغذ چسبی وجود دارد که در هنگام تابش حرارت این چسب باز میشود و نقش پوشش کاغذ را بازی میکند.

اما در لمینت سرد، روکش پلاستیکی سطحی چسبناک دارد که با فشار بر روی کاغذ پرس می شود.

البته با پاشیدن مايع خاصی بر سطح کاغذ نیز میتواند لمینت سرد را انجام داد که به آن کوتینگ هم میگویند.
نمایشگر ویدیو
00:00
01:58
چاپ سابلیمیشن ( چاپ روی لیوان،‌ تیشرت، پرچم رومیزی، قاب موبایل و …)

چاپ سابلیمیشن که به نام چاپ حرارتی نیز شناخته می‌شود، یکی از بهترین روش‌های چاپ بر روی اشیاء به حساب می‌آید. اساس کار چاپ سابلیمیشن بر پایه تصعید مواد بوده و با این کار جوهر از کاغذ مخصوص به جنس مورد نظر منتقل می‌شود. کیفیت چاپ در این روش قابل قبول است و معمولا ماندگاری خوب دارد.

برای شروع کار سابلیمیشن یک کاغذ مخصوص سابلیمیشن، چسب نسوز، دستگاه پرس حرارتی و پرینتر جوهر افشان مورد نیاز است. با این وسایل می شود با کیفیت خوبی عکس مورد نظر را بر روی یک سطح چاپ کرد.

برای مثال چنانچه بخواهیم تصویری را بر روی لیوان چاپ کنیم ابتدا عکس را بر روی کاغذ مخصوص پرینت میگیریم،‌سپس کاغذ را بر روی لیوان با چسب نسوز می‌چسبانیم و آن را درون قالب قرار می‌دهیم. بعد از چند دقیقه چاپ ما آماده می شود.

چاپ دیجیتال تبلیغاتی (کارت ویزیت، اوراق اداری،‌بروشور، کاتالوگ، تراکت و …)

برای چاپ افست کارهای تبلیغاتی مثل بروشور و کاتالوگ معمولا 5 روز تا یک هفته زمان لازم است و در بسیاری اوقات ما این زمان را در اختیار نداریم، گیرم هم که داشته باشیم ممکن است تیراژ کمی مورد نیازمان باشد. در اینصورت بهترین گزینه چاپ دیجتیال است که برای برای کارهای چاپی با تیراژ پایین و سرعت بالا مناسب است. دستگاههای چاپ دیجیتال قابلیت چاپ بروشور، کاتالوک، کارت ویزیت، کارت دعوت و كارهاي متنوع ديگر را با کیفیت های مناسب دارند و میتوان رویشان حساب کرد.

چاپ دیجیتال انتشاراتی (کتاب و جزوه و …)

این روزها کمتر ناشری میتواند کتابهایش را در تیراژهای بالای هزار جلد چاپ کند و بسیاری از کتابها بدلیل محدود بودن مخاطبانشان ممکن است به تعدادی دلخواه چاپ شوند. چاپ کتاب در تیراژی محدود تحت عنوان «چاپ به اندازه تقاضا» (Print On Demand ) در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا جای خود را پیدا کرده است و ناشران با استفاده از این ظرفیت از بسیاری از هزینه های خود از جمله انبارداری،‌ خواب سرمایه و … جلوگیری میکنند. در ایران هم این روند در حال شکل گیری است و فرصت های درآمدزایی خوبی ایجاد کرده است.

حکاکی و برش لیزر

این روزها برش لیزری در صنایع خودروسازی، پوشاک، چرم، چوب، سنگ و … کاربرد گسترده ای پیدا کرده است و صنایع مختلف بسته به نیازشان به سراغ انواع مختلف دستگاه های برش لیزر رفته اند. دستگاه‌های برش لیزری را می‌توان به دو گروه عمده صنایع فلزی و غیر فلزی مشتق کرد که هر گروه توان و قابلیت های متفاوتی دارند.

از دستگاه برش لیزری فایبر برای برش و حک فلزات استفاده میشود که این کار را با کیفیت بالایی انجام می دهد. با ظهور این دستگاه دیگر دستگاه های سی ان اسی فلزات و قالب سازی های پیچیده از رونق افتاده اند. از این دستگاه در صنعت جواهرات و زیورآلات هم استفاده گسترده ای می شود.

برای برش و حک غیر فلزات از دستگاه لیزر CO2 استفاده می شود. موادی مانند چوب، چرم، پلکسی، MDF، سنگ گرانیت، سرامیک، پارچه، مقوا، کاغذ، شیشه، آینه، کائوچو، بامبو، یونولیت و … با استفاده از این دستگاه برش داده می شوند و حکاکی می شوند

از دستگاه لیزر CO2 در زمینه های زیر بسیار استفاده می شود:

تبلیغات: کارت ویزیت، خودکار، جاکلیدی، یادبود و…
صنعت چرم: کیف، کفش و …
حکاکی عکس روی شیشه، پلکسی، چوب، سنگ و …
کارت عروسی: مقوایی، کاغذی، چوبی و…

در هنگام خرید یک دستگاه لیزر موارد زیر را بررسی کنید:

اندازه میز کار
توان تیوپ
ثابت بودن یا برقی بودن میز
دستگاههایی که به صورت کارگاهی مونتاژ می شوند ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشند.
گارانتی قطعات دستگاه
مهمتر از قیمت دستگاه خدمات پس از فروش و پشتیبانی آن است.

چاپ دیجیتال روی پارچه

چاپ پارچه از شاخه های نوظهور چاپ دیجیتال است که در انواع چاپ تخت، چاپ رولی و چاپ طاقه ای انجام می شود.

چاپ روی پارچه انواع مختلفی دارد: چاپ مستقیم، چاپ مقاوم، چاپ رنگدانه ای، چاپ دی اکتیو، چاپ اسیدی، چاپ پراکنده، چاپ تبلیغاتی.

به دلیل جذابیت های بصری بالا، بیشتر شرکتها نام تجاری و تبلیغاتشان را بر روی پارچه های پلی استری چاپ میکنند. این مواد پلی استری، شامل پرچم ها، بنرها، علامت ها، و طرح های گرافیکی کوچک می باشند.

دستگاه چاپ دیجیتال پارچه

در کل چاپگرهای دیجتال چاپ روی پارچه را میتوان به سه دسته زیر تقسیم کرد:

1- چاپگرهایی با ظرفیت رنگ کم- سابلیمیشن

مانند ATP colour, Roland, D-gen, Mimaki Mouth

2- چاپگرهایی با فرمت بزرگ با ظرفیت متوسط

مانند Atexco, ATP colour, Roland, Durst, Vutek و سیسیتم های چاپ Hollanders)

3- چاپگرهای صنعتی با ظرفیت بالا
به طور مثال
Atexco, Reggiani, Ms, Osiris, Stork, Konica, Minoltam, Zimmer

(منع:www.chapiroos.com)

2 دیدگاه برای “چاپ دیجیتال محترم است! (لطفا چاپخانه‌های افست نخوانند!)”
  1. سلام

    جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون 1 ساعت گذشته و متوجه نشدم خخخخ

    هرچی میچرخم اینجا قسمت هایی که دوست دارم پیدا میکنم

    سایت خوبی پیدا کردم ولی سر سری سایتتونو دیدم حالا سایتتونو تو گوشیم سیو کردم وقتم ازاد شد میام دوباره میبینم

    ممنون

    • سلام با تشکر از شما. این سایت فعلا در حال بروزرسانی هست و از هفته آینده مطالب جدید و محتوای سایت تقویت خواهد شد.سعی میکنیم هر روز حداقل 5 طرح جدید به سایت اضافه کنیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برو بالا